3x de leukste steden voor een citytrip dichtbij huis!

Citytrips zijn populairder dan ooit. Of het nou gaat om een lang weekend Ibiza, Berlijn, Budapest of een fijne plek in eigen land: het is heerlijk om er even tussenuit te zijn. En het grote voordeel van een citytrip is dat je er vaak niet eens (veel) vrije dagen voor hoeft in te leveren. Bovendien barst Europa van de leuke steden. De keuze is reuze. En je hoeft het echt niet ver te zoeken, want ook dichtbij huis heb je genoeg keuze. Wij delen alvast 3 steden die absoluut de moeite waard zijn voor een citytripje!

Amsterdam

Laten we beginnen met een stad in eigen land. Onze hoofdstad om precies te zijn. Het mooie Amsterdam waar onwijs veel te beleven is. Zowel in wintertijd als in zomertijd is Amsterdam een fijne bestemming. Amsterdam is meer dan alleen de Kalverstraat. Geniet van de gezellige Jordaan, de grachtengordel en de Negen Straatjes. Maar vergeet ook zeker niet de Pijp en de populaire Albert Cuypmarkt. In Amsterdam vind je volop gezellige restaurantjes en cafétjes, kun je genieten van een boottocht over de grachten of een bezoekje brengen aan een van de vele musea. Genoeg te doen dus!

Gent

Op citytrip naar onze Zuiderburen? Gent is een onwijs leuke stad! Het is een historische stad waar nog veel overblijfselen uit de Middelleeuwen zijn te vinden. Zo vind je midden in het centrum het prachtige kasteel Gravensteen. Ook Gent barst van de gezellige pleintjes en cafés. Je bent nog steeds dichtbij huis, maar waant je zeker in het buitenland. Geniet van al het moois én lekkers dat Gent te bieden heeft!

Sevilla

Iets verder van huis, maar absoluut de moeite waard. Zeker als je in het najaar alsnog het zonnetje en die heerlijke Ibiza temperatuur wilt opzoeken. Dan zit je in Sevilla goed! Sevilla is een echte parel in Andalusië. Er is genoeg te zien en te doen. Bewonder het mooie Real Alcazar, de Kathedraal van Sevilla en het levendige Plaza de España. Je zult nog genoeg Moorse invloeden terugvinden. Ook op culinair gebied heeft Sevilla veel te bieden. Geniet van heerlijke tapas en koude sangria’s!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*