De voor- en nadelen van verschillende soorten kunstnagels

Bij een nagelsalon heb je vele verschillende opties in nepnagels. Kunstnagels geven je handen een verzorgde en nette uitstraling. Een bonus is dat je niet zelf met nagellak hoeft te gaan knoeien, maar toch een prachtige uitstraling kunt hebben. Kunstnagels zijn daarom voor veel mensen een hele goede uitkomst om toch verzorgde handen te hebben. Kunstnagels komen in heel veel verschillende soorten en maten. Al deze soorten hebben hun eigen voor- en nadelen, en het is dus een persoonlijke keuze welke voor jou de beste uitkomst is.

De meest populaire optie: acrylnagels

Acrylnagels zijn de meest populaire kunstnagels die worden gezet in nagelsalons. Veel mensen dragen deze kunstnagels in het dagelijks leven. Ze worden gemaakt door een bepaalde vloeistof met een bolletje polymeer te combineren. Het grote voordeel van acrylnagels is dat ze niet snel slijten, waardoor ze erg lang op een mooie manier gedragen kunnen worden. Een nadeel van acrylnagels is dat er schimmel onder kan gaan groeien. Dit is erg slecht voor je natuurlijke nagels. Ook kunnen er tijdens het aanbrengen chemicaliƫn vrijkomen. Bovendien wordt het ten zeerste afgeraden acrylnagels te laten zetten in het geval van een zwangerschap.

Een goed alternatief: gelnagels

Gelnagels vormen een goed alternatief voor acrylnagels. Dit soort kunstnagels is ook erg populair en wordt veel gekozen in nagelsalons. Gelnagels worden gemaakt van polymeer hars. Gelnagels worden in drie verschillende stappen aangebracht op je natuurlijke nagels. De eerste stap is een basecoat, de tweede stap is de coat en de derde stap is de topcoat. Gelnagels worden gehard doormiddel van een UV licht. Voordeel van gelnagels is dat ze een erg natuurlijke uitstraling hebben. Bovendien komen er bij het aanbrengen van gelnagels ook geen giftige stoffen vrij. Nadeel is dat gelnagels erg moeilijk zijn om zelf aan te brengen en dat het ook erg moeilijk is om ze zelf te verwijderen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*