Hoofdpijn in het dagelijks leven

Hoofdpijn is erg vervelend en kan je enorm dwars zitten in het dagelijks leven. Toch is het een veelvoorkomende klacht bij heel veel mensen. Hoofdpijn kan dus een grote impact hebben op je leven.  Er verschillende soorten hoofdpijn die allemaal hun eigen symptomen, medicijnen en behandelingen hebben. Het is daarom belangrijk te herkennen van wat voor soort hoofdpijn er sprake is. Alleen op die manier kan er een geschikte en adequate behandeling uitgevoerd worden, waardoor de meeste kans ontstaat om zo min mogelijk last te hebben van de hoofdpijn. Hoofdpijn moet altijd serieus genomen worden, en bij twijfel is het belangrijk een arts te raadplegen.

Verschillende soorten hoofdpijn

Er zijn dus vele verschillende soorten hoofdpijn. Zo heb je bijvoorbeeld spanningshoofdpijn. Deze vorm van hoofdpijn wordt gekenmerkt door een drukkend of knellend gevoel, en deze vorm is tweezijdig. De intensiteit is licht tot matig. Een andere vorm van hoofdpijn is migraine. Deze vorm is meestal eenzijdig en voelt als een bons. De intensiteit is meestal matig tot heftig, en migraine gaat vaak gepaard met overgevoeligheid voor bijvoorbeeld licht en/of geluid. Dan is er ook nog clusterhoofdpijn. Deze vorm van hoofdpijn is eenzijdig en vindt plaats rondom het oog of temporaal. Het gevoel van deze vorm van hoofdpijn kan scherp, brandend of juist knellend zijn. De intensiteit varieert maar kan heel heftig zijn.

Fysiotherapie bij hoofdpijn als hulp

De fysiotherapeut kan een goede uitkomst zijn als hoofdpijn vaak terugkomt. De fysiotherapeut kan u helpen bij het vinden van welke soort hoofdpijn u last heeft en waar dit vandaan komt. Op deze manier kan hulp geboden worden die de hoofdpijn verlicht. Bij het verhelpen van spanningshoofdpijn is spierontspanning bijvoorbeeld heel belangrijk, maar bij andere typen hoofdpijn is wellicht een huisarts nodig om tot een oplossing te komen. Zo heeft iedere vorm van hoofdpijn zijn eigen behandeling.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*