Zijn uw lichtstraten aan vervanging toe?

Heeft u lichtstraten op schuur loods, bedrijfshal of magazijn maar zijn deze aan vervanging toe? Laat uw lichtstraat vervangen! Als uw lichtstraat niet genoeg daglicht doorlaat, heeft dit invloed op de productiviteit van uw medewerkers. Met een nieuwe lichtstraat kunt u flink besparen op de energiekosten, en dat is in deze tijd zeker nodig. Een lichtstraat vervangen of renoveren is tegenwoordig heel eenvoudig. U zult geen last hebben van de montage van lichtstraten.

Hoe u merkt dat uw lichtstraat aan vervanging toe is

Door de tijd heen gaat uw lichtstraat verkleuren en laat het steeds minder daglicht toe en kunnen er kleine scheurtjes ontstaan die uiteindelijk tot lekkage kunnen leiden. Het materiaal van uw lichtstraat kan ook verschillend zijn. Als u een kunststof variant heeft, kan het door verschillende weersomstandigheden minder licht doorlaten en wordt het troebel. Een lichtstraat gemaakt van kunststof wordt ook snel bros. Een gebogen aluminium lichtstraat voorzien van polycarbonaat kanaalplaat gaat veel langer mee en kunnen ook voorzien worden van verschillende opties zoals warmtewerende platen, ventilatieluiken en doorvalbeveiliging. 

Vervangen of toch renoveren?Lic

Niet elke lichtstraat hoeft vervangen te worden. U kunt ook een lichtstraat renovatie laten uitvoeren. Door de weersomstandigheden kan er een lekkage ontstaan in uw lichtstraat. Vaak zien we dat de aluminium constructie nog prima in orde is, maar dat er lekkage is ontstaan door kapotte beplating. In dat geval is het mogelijk om alleen de bestaande beplating te vervangen voor nieuwe polycarbonaat beplating waardoor de lekkage in uw lichtstraat opgelost is. 

De reden waarom een renovatie belangrijk is

Veel lichtstraten zijn na enkele jaren aan renovatie toe. Vaak is dit na ongeveer 20 jaar het geval. Bij een verouderde lichtstraat kan de beplating kapot gaan, waardoor er een lekkage ontstaat. Hierdoor kan ook het energieverbruik omhoog gaan. Dit kunt u voorkomen door het op tijd te laten renoveren. Daarnaast laat een verouderde lichtstraat niet meer het gewenste daglicht naar binnen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*